НОВОДОНЕЦЬКА СЕЛИЩНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Донецька область, Краматорський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

УВАГА! БУДЬТЕ ОБЕРЕЖНІ!

Дата: 23.01.2023 14:46
Кількість переглядів: 202

Краматорське районне управління  Головного управління Держпродспоживслужби в Донецькій області повідомляє, що відповідно до інформаційного повідомлення , отриманого по системі швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів (RASFF)  виявлено високий вміст акриламіду в печиві, що виготовлене в Румунії (виробник: Ro Star S.A., Romania ) та експортувалось з Польщі (оптовик: VYV DISTRIBUTION Sp. z o.o., Poland) до України (одержувач: ТзОВ «ЛЬВІВІМПОРТ», вул. Володимира Великого, 2,м. Львів, 79021).

Операторам ринку, які здійснюють обіг вищезазначеної продукції, слід негайно вжити заходів з її відкликання і вилучення та письмово повідомити Краматорське районне управління про виявлену невідповідність.

Акриламід офіційно визнаний канцерогеном у багатьох країнах світу. Він утворюється природним чином у продуктах харчування при випіканні та обсмажуванні при температурі вище 120°С та зниженій вологості в результаті реакції Майяра між редукуючими цукрами та амінокислотою аспарагіном.

Акриламід виявлений у таких продуктах як печиво, пряники, готові сніданки, кава та картопляні чипси. Цей канцероген абсорбується організмом через ШКТ та поширюється по всіх органах. Діти найбільш схильні до ризику, тому що мають невелику масу тіла. Акриламід вперше був виявлений у 2002 році, що послужило початком широкомасштабних наукових досліджень, відкриттів, практичним та законодавчим рекомендаціям для зниження рівня акриламіду.

Будьте  уважними!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь