НОВОДОНЕЦЬКА СЕЛИЩНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Донецька область, Краматорський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

#Борці за Соборну Україну.

Дата: 27.01.2023 14:27
Кількість переглядів: 146

 

В рамках онлайн проєкту Донецької обласної державної адміністрації #Борці_за_Соборну_Україну згадуємо сучасних борців – земляків, які віддали життя за державність та незалежність України.

Олександр Петрович Єрмаков народився 28 червня 1972 року в селі Катеринівка Олександрівського району Донецької області.

Навчався Олександр у Мирнодолинській середній школі. Вищу освіту отримував в Харківському національному технічному університеті сільського господарства ім. П.Василенка за спеціальністю "механік". Під час навчання на військовій кафедрі отримав звання молодшого лейтенанта танкових військ.

Бойовий шлях розпочався навесні 2014 у складі місцевої самооборони.

Восени 2014 року Олександр Єрмаков і його син долучились до Окремої добровольчої роти "Карпатська Січ", у складі якої брали участь у бойових діях в селах Первомайське і Піски Ясинуватського району Донецької області. Тут Олександр отримав псевдонім "Генерал".

У лютому 2015 року, як фаховий танкіст, 42-річний Олександр вирішив перейти до Збройних Сил України, де бракувало кваліфікованих бійців. Сформував танковий взвод у складі 30-ї механізованої бригади.

12 травня 2015 року Олександр разом з іншими бійцями бригади перебуваючі на бойовій позиції в районі міста Артемівськ (Донецька область) отримав мінно-вибухові травми. Важко пораненого "Генерала" та інших поранених бійців було терміново евакуйовано до Харківського інституту невідкладної хірургії. У ніч із 19 на 20 травня 2015 року від чисельних і важких поранень серце Олександра Єрмакова зупинилось назавжди.

Без люблячого чоловіка та батька залишилися дружина та двоє синів.

Указом Президента України № 436/2015 від 17 липня 2015 року «за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі», нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня (посмертно).

 

Герої не вмирають.

Вони живуть у наших серцях і спогадах.

Фото без опису

Фото без опису

Вічна пам'ять ГЕРОЯМ!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь