НОВОДОНЕЦЬКА СЕЛИЩНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Донецька область, Краматорський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

#Борці за Соборну Україну.

Дата: 27.01.2023 16:39
Кількість переглядів: 256

В рамках онлайн проєкту Донецької обласної державної адміністрації #Борці_за_Соборну_Україну згадуємо сучасних борців – земляків, які віддали життя за державність та незалежність України.

Степанченко Борис Миколайович народився 22 червня 1984 року в селі Самійлівка Олександрівського району Донецької області.

Навчався Борис у Новодонецькій загальноосвітній школі №17. Працював на ш. «Новодонецька». Був депутатом Степанівської сільської ради.

Бойовий шлях розпочався в липні 2018 року. Після проходження навчання долучився до лав Збройних Сил України і став на захист своєї країни. Ніс службу у складі 54-ї окремої механізованої бригади на посаді сапера.

Загинув 28 травня 2019 року під час пошуків групою бійців збитого БПЛА поблизу міста Попасна на Луганщині, отримавши осколкове поранення. Його тіло залишилось на полі бою, оскільки під щильним мінометним обстрілом не було можливості його евакуювати, а тому він певний час вважався зниклим безвісти. Невдовзі стало відомо, що його тіло бойовики евакуювали на тимчасово окуповану територію. Після перемовин під егідою моніторингової місії ОБСЄ його передали 31 травня українській стороні.

Поховали захисника у рідному селі Самійлівка. Без люблячого чоловіка та батька залишилися дружина та двоє дітей.

Указом Президента України № 625/2019 від 23 серпня 2019 року «за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України», нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

 

Герої не вмирають.

Вони живуть у наших серцях і спогадах.

Фото без опису

 

Вічна пам'ять ГЕРОЯМ!

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь