НОВОДОНЕЦЬКА СЕЛИЩНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Донецька область, Краматорський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Дата: 15.02.2023 08:44
Кількість переглядів: 136

Фото без опису

15 лютого 1989 року останній солдат перетнув афгансько-узбецький кордон біля містечка Термез. відтоді ця дата увійшла в новітню історію як День пам'яті воїнів-інтернаціоналістів, День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

З кожним роком все далі і далі історія віддаляє нас від вогняних років афганської війни. Але час не підвладний викреслити з нашої пам’яті героїчні подвиги, приклади мужності та вірності військовому обов’язку, які продемонстрували тисячі відданих синів і дочок України, долею одягнених у солдатські шинелі.

Занадто дорога ціна була сплачена за війну, однак будь-яка війна не варта навіть одного втраченого людського життя. В очах воїнів-інтернаціоналістів навіки викарбуваний біль втрати, останній подих товариша. Кривава посмішка війни, тяжкий подих смерті, не всі живі, та той хто живий – знає надто велику ціну війни.  

У знак глибокої світлої пам’яті про воїнів-інтернаціоналістів, які своїм подвигом, прикладом справжньої самовідданості, високого морального духу зробили крок у безсмертя здійснено покладання квітів до могил загиблих воїнів громади. В рамках військово-патріотичного виховання молоді заклади загальної середньої освіти громади в цей день проводять з дітьми тематичні виховні години у дистанційному форматі. Заклади культури в онлайн-форматі підготували інформаційні матеріали про подвиг наших земляків, які виконували свій інтернаціональний обов’язок.

 Схиляємо у пошані голови перед живими військовослужбовцями та воїнами-інтернаціоналістами, які полягли навіки, відчули жорстоке пекло кровопролитної війни. Далеко від рідної землі вони з честю виконували свій інтернаціональний обов’язок, відстоювали справедливість, захищаючи мир і спокій.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь