НОВОДОНЕЦЬКА СЕЛИЩНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Донецька область, Краматорський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ЗВІТ ПРО РЕЗУЛЬТАТИ ПРОВЕДЕННЯ ГРОМАДСЬКОГО ОБГОВОРЕННЯ З ПИТАННЯ ПЕРЕЙМЕНУВАННЯ ВУЛИЦЬ НА ТЕРИТОРІЇ НОВОДОНЕЦЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ (СМТ.НОВОДОНЕЦЬКЕ, С.ІВЕРСЬКЕ)

Дата: 24.02.2023 13:44
Кількість переглядів: 469

У зв’язку з повномасштабним вторгненням російської федерації в Україну постало питання щодо перейменування вулиць, назви яких пов’язані з країною-агресором. Таким чином, з метою забезпечення гласності, відкритості та прозорості діяльності Новодонецької селищної ради, врахування громадської думки під час прийняття важливих рішень проведено громадське обговорення щодо перейменування вулиць на території Новодонецької селищної територіальної громади (смт.Новодонецьке та с.Іверське). Відповідний перелік вулиць Новодонецької селищної територіальної громади, запропонований комісією з питань, пов’язаних з найменуванням та перейменуванням вулиць, провулків, проспектів, бульварів, площ, скверів тощо, розташованих на території Новодонецької селищної територіальної громади та присвоєння їм імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій було винесено на громадське обговорення.

На виконання розпорядження Новодонецького селищного голови від 09 грудня 2022 року № 62р «Про проведення громадського обговорення з питання перейменування вулиць у населених пунктах Новодонецької селищної територіальної громади», відповідно до пункту 20 частини 4 статті 42 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, Закону України “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки”, частини 4 статті 1, частини 5 статті 3 Закону України “Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій”, Порядку проведення громадського обговорення під час розгляду питань про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності, які за ними закріплені, об’єктам права власності, які належать фізичним особам, імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України № 989 від 24 жовтня 2012 року, на офіційному веб-сайті Новодонецької селищної ради та у соціальних мережах Facebook та електронних мессенджерах Viber, Telegram, 12 грудня 2022 року було опубліковано інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення з питання перейменування вулиць на території Новодонецької селищної територіальної громади (смт.Новодонецьке та с.Іверське).

Згідно даного інформаційного повідомлення з дня його оприлюднення та протягом двомісячного терміну, а саме – до 10 лютого 2023 року включно приймалися зауваження та пропозиції громадян з питання перейменування вулиць населених пунктів Новодонецької селищної територіальної громади.

Організатор громадського обговорення виконавчий комітет Новодонецької селищної ради Краматорського району Донецької області.

Відповідно до рішення виконавчого комітету Новодонецької селищної ради від 30 листопада 2022 року № 90Про комісію з питань, пов’язаних з найменуванням та перейменуванням вулиць, провулків, проспектів, бульварів, площ, скверів тощо, розташованих на території Новодонецької селищної територіальної громад та присвоєння їм імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій, було затверджено склад комісії.

Зміст питання, що виносилося на громадське обговорення:

– перейменування вулиці Гагаріна на вулицю Космічна в смт.Новодонецьке,

– перейменування вулиці Пушкіна на вулицю Вишнева в смт.Новодонецьке,

– перейменування вулиці Октябрська на вулицю Вільна в с.Іверське Іверського старостинського округу,

- перейменування вулиці Піонерська на вулицю Квіткова в с.Іверське Іверського старостинського округу,

– перейменування вулиці Першотравнева на вулицю Весела в с.Іверське Іверського старостинського округу.

Інформація про осіб, які взяли участь в обговоренні порушеного питання:

До участі у громадських обговореннях запрошувались усі зацікавлені особи та усі бажаючі жителі Новодонецької селищної територіальної громади. Перевага щодо розгляду пропозицій (зауважень) надавалася жителям смт.Новодонецьке та с.Іверське.

В обговоренні взяли участь жителі Новодонецької селищної територіальної громади, депутати Новодонецької селищної ради, посадові особи органу місцевого самоврядування.

У рамках проведення громадського обговорення відбулися такі заходи:

– Електронна консультація з громадськістю по населеному пункту смт Новодонецьке через офіційний веб-сайт Новодонецької селищної ради та у соціальних мережах Facebook та електронних мессенджерах Viber, Telegram – https://ndonetsk.gov.ua/news/1670852380/ з 12 грудня 2022 року по 10 лютого 2023 року включно.

Загальні збори громадян (громадські слухання) в с.Іверське Іверського старостинського округу Новодонецької селищної територіальної громади 09 лютого 2023 року.

Під час проведення вищезазначених заходів надійшли наступні пропозиції:

За період з 12 грудня 2022 року по 10 лютого 2023 року інші пропозиції щодо перейменування вулиць у формі електронних консультацій до Комісії не надходили.

Проте, 20.12.2022 до Новодонецької селищної ради надійшла письмова пропозиція гр.Савчука Сергія Євгенійовича щодо перейменування вулиці Пушкіна в смт.Новодонецьке на вулицю Тараса Шевченка.

1. Від організатора громадського обговорення виконавчого комітету Новодонецької селищної ради Краматорського району Донецької області: запропоновано нову назву вулиці Гагаріна - вулиця Космічна.

2. Від організатора громадського обговорення виконавчого комітету Новодонецької селищної ради Краматорського району Донецької області: запропоновано нову назву вулиці Пушкіна - вулиця Вишнева. Також громадянин Савчук Сергій Євгенійович запропонував надати вулиці Пушкіна нову назву – вулиця Тараса Шевченка.

3. Від організатора громадського обговорення виконавчого комітету Новодонецької селищної ради Краматорського району Донецької області: запропоновано перейменувати вулицю Октябрська села Іверське Іверського старостинського округу на вулицю Вільна. За результатом зборів жителів села Іверське (протокол № 2 від 09 лютого 2023 року) за місцем проживання по ініціюванню розгляду питання перейменування вулиці Октябрська у форматі громадських обговорень, та розгляду питання порядку денного, було запропоновано та вирішено перейменувати вулицю Октябрська на вулицю Лугова села Іверське.

4. Від організатора громадського обговорення виконавчого комітету Новодонецької селищної ради Краматорського району Донецької області: запропоновано перейменувати вулицю Піонерська села Іверське Іверського старостинського округу на вулицю Квіткова. За результатом зборів жителів села Іверське (протокол № 1 від 09 лютого 2023 року) за місцем проживання по ініціюванню розгляду питання перейменування вулиці Піонерська у форматі громадських обговорень, та розгляду питання порядку денного, було запропоновано та вирішено перейменувати вулицю Піонерська на вулицю Паркова села Іверське

5. Від організатора громадського обговорення виконавчого комітету Новодонецької селищної ради Краматорського району Донецької області: запропоновано перейменувати вулицю Першотравнева села Іверське Іверського старостинського округу на вулицю Весела. За результатом зборів жителів села Іверське (протокол № 3 від 09 лютого 2023 року) за місцем проживання по ініціюванню розгляду питання перейменування вулиці Першотравневої  у форматі громадських обговорень, та розгляду питання порядку денного, було запропоновано та вирішено перейменувати вулицю Першотравнева на вулицю Травнева села Іверське.

Таким чином, наявні пропозиції:

1. Щодо перейменування вулиць смт.Новодонецьке:

- вулиці Гагаріна на вулицю Космічна;

- вулиці Пушкіна на вулицю Вишнева або вулицю Тараса Шевченка.

2. Щодо перейменування вулиць в селі Іверське:

- вулиці Октябрська на вулицю Вільна або на вулицю Лугова;

- вулиці Піонерська на вулицю Квіткова або на вулицю Паркова;

- вулиці Першотравнева на вулицю Весела або на вулицю Травнева.

За результатами проведення громадського обговорення та розгляду поданих пропозицій вирішено:

1. Перейменувати вулицю Гагаріна на вулицю Космічна в смт.Новодонецьке.

2. Перейменувати вулицю Пушкіна на вулицю Тараса Шевченка в смт.Новодонецьке.

3. Перейменувати вулицю Октябрська на вулицю Лугова в селі Іверське Іверського старостинського округу.

4. Перейменувати вулицю Піонерська на вулицю Паркова в селі Іверське Іверського старостинського округу.

5. Перейменувати вулицю Першотравнева на вулицю Травнева в селі Іверське Іверського старостинського округу.

Звіт надається на розгляд комісії з питань, пов’язаних з найменуванням та перейменуванням вулиць, провулків, проспектів, бульварів, площ, скверів тощо, розташованих на території Новодонецької селищної територіальної громади та присвоєння їм імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій на території Новодонецької селищної територіальної громади.

 

Узагальнений аналіз пропозицій (зауважень), що надійшли під час проведення громадського обговорення з питання перейменування вулиць на території Новодонецької селищної територіальної громади (смт.Новодонецьке, с.Іверське):

Чинна назва вулиці

Назви, запропоновані організатором громадського обговорення, які були відображені в інформаційному повідомленні

Пропозиції, що надійшли від громадян

 

смт. Новодонецьке

Вулиця Гагаріна

Вулиця Космічна

-

Вулиця Пушкіна

Вулиця Вишнева

Вулиця Тараса Шевченка

Іверський старостинський округ

с. Іверське

Вулиця Октябрська

Вулиця Вільна

Вулиця Лугова

Вулиця Піонерська

Вулиця Квіткова

Вулиця Паркова

Вулиця Першотравнева

Вулиця Весела

Вулиця Травнева


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь