НОВОДОНЕЦЬКА СЕЛИЩНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Донецька область, Краматорський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Правила безпечного Великодня!

Дата: 05.04.2023 13:24
Кількість переглядів: 135

Воскресіння Христове, або Великдень — одне з найважливіших християнських свят. Дата Великодня на відміну від Різдва чи Трійці у кожному році своя. Вона залежить від дати першого повного Місяця після дня весняного рівнодення.

У 2023 році Воскресіння Христове православні святкують 16 квітня.

Великдень є державним святом в Україні. Через те, що його завжди святкують у неділю, зазвичай наступний понеділок є вихідним днем. Проте це правило скасовується під час дії воєнного стану.

Християни західного обряду відзначають Великдень 2023 на тиждень раніше —  9 квітня.

Напередодні свята Новодонецька селищна рада та ГУ ДСНС України у Донецькій області закликає бути обачними та вкрай обережними, не забувати про правила безпеки й поведінки у багатолюдному місці. Під час освячення святкового кошика у церкві, стежте за полум’ям свічки, щоб це не призвело до загоряння. Тримаючи її у руках, відійдіть на безпечну відстань від інших, щоб від вогню свічі не загорівся одяг людей поруч. Для того, щоб гарячий віск зі свічки не капав на підлогу чи килим у церкві, тримайте під рукою шматочок цупкого паперу.

Щоб провести свята в цілковитій безпеці, кожному потрібно пам’ятати про безпеку не лише у церкві, але і вдома. З розумінням поставитися до застережень і вжити всіх необхідних заходів щодо попередження можливих пожеж. Готуючи святкові страви, будьте обережні при експлуатації печей, газових та газових приладів під час приготування великодніх страв, не залишайте їх ввімкненими на період своєї відсутності.  У жодному разі не можна залишати дітей наодинці, особливо коли в будинку розжарена піч та горить газ. Під час відпочинку на природі пам’ятайте про дотримання правил пожежної безпеки. Не дозволяйте дітям бавитись з вогнем! Багаторічний аналіз пожеж дає підстави стверджувати, що так званий людський фактор – головна причина чи не кожної пожежі. Найбільшу небезпеку створюють самі люди, безпечність їх поведінки. Як кажуть в народі, береженого Бог береже.

Тож, шановні мешканці Новодонецької громади, щоб не сталося лиха, ще раз звертаємось до Вас: дотримуйтесь елементарних правил пожежної безпеки під час Великодніх свят. Адже тільки від Вас залежить Ваша особиста безпека та благополуччя!

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь