НОВОДОНЕЦЬКА СЕЛИЩНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Донецька область, Краматорський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Покращення умов розмноження водних біоресурсів у період нересту.

Дата: 10.04.2023 13:55
Кількість переглядів: 109

Фото без описуНерест – один з найважливіших періодів розвитку рибних популяцій, від успішності якого залежить якість і майбутня кількість водних біоресурсів у водоймах.

З метою забезпечення створення сприятливих умов природного відтворення водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах України та відповідно до вимог статті 10 Закону України «Про рибне господарство, промислове рибальство та охорону біоресурсів», Правил промислового рибальства в рибогосподарських водних об'єктах України, Правил любительського і спортивного рибальства, наказами територіальних органів Держрибагентства затверджено терміни заборони добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) у період нересту та визначено місця масового нересту водних біоресурсів (нерестовища).

Так, для Донецької області у 2023 році визначені такі терміни весняно-літньої заборони на добування (вилов) водних біоресурсів у внутрішніх рибогосподарських водних об'єктах у:

🔹 річках з 01 квітня по 21 травня 2023 року;

🔹 водосховищах і озерах з 01 квітня до 10 червня 2023 року;

🔹 новостворених водних об’єктах, а також у придаткових системах річок та інших водних об’єктах з 01 квітня до 30 червня 2023 року.

Задля забезпечення комфортних репродуктивних умов для водних мешканців на водоймах у цей час забороняється пересування всіх транспортних засобів чи моторних суден (за винятком установлених суднових ходів), за виключенням суден, які використовуються органами рибоохорони та іншими уповноваженими органами державної влади.

Забороняється також здійснення промислового рибальства, підводного полювання та посилюється контроль за роботою водозабірних споруд.

Вчергове нагадуємо, що за порушення правил рибальства передбачається, як адміністративна так і кримінальна відповідальність. Тому не надто законослухняних рибалок застерігаємо від порушень, з огляду й на те, що у нерестовий період вводиться режим посиленого рибоохоронного контролю на водоймах.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь