НОВОДОНЕЦЬКА СЕЛИЩНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Донецька область, Краматорський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Війна на нашій землі, тому формула миру може бути тільки українська – Володимир Зеленський

Дата: 01.06.2023 23:30
Кількість переглядів: 61

Фото без опису

Україна надзвичайно зацікавлена в ініціативах інших держав щодо мирного врегулювання, але виключно на базі української формули миру. Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час спілкування з представниками ЗМІ в межах другої зустрічі Європейської політичної спільноти в Молдові.

 

Фото без опису

«Є у війні агресор, і є жертва. Є той, хто починає війну й заходить на територію іншої держави. Мирний план не може готувати агресор – готують ті, хто постраждав. Війна на нашій землі, тому формула миру може бути тільки наша», – сказав Глава держави.

За його словами, українська формула миру не є остаточною і передбачає простір для дипломатії, якщо «ти не розмовляєш ракетами, як Росія».

«Люди з інших континентів не стоять осторонь, а хочуть долучитися, щоб закінчити війну. Вони мають повне право висувати свої ініціативи, і ми будемо вдячні, якщо вони прийдуть до нас, не нав’язуючи, а пропонуючи. Це і є діалог», – додав Президент.

Водночас він наголосив: до реалізації мирного плану може долучитися будь-яка країна, окрім держави-агресора.

«Не Росія через якусь країну, тому що ми одразу бачимо почерк. Бажано, щоб до нашого мирного саміту була залучена максимальна кількість країн із різних куточків світу. Це дуже важливо», – заявив Володимир Зеленський.

Глава держави висловив переконання, що проведення такого саміту може стати фундаментом безпекової архітектури світу в майбутньому.

«Коли ти залучаєш увесь світ і показуєш, що одна країна ізольована через її агресію, що всі об’єднаються попри різні інтереси просто проти війни, проти агресії, проти авторитаризму… Тому я дуже підтримую саме такий формат», – зазначив Президент.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь