НОВОДОНЕЦЬКА СЕЛИЩНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Донецька область, Краматорський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНИЙ ПРОЕКТ ОЗДОРОВЛЕННЯ ДІТЕЙ

Дата: 27.05.2023 11:17
Кількість переглядів: 80

Фото без опису

9 травня 2023 року Кабінетом Міністрів України прийнято постанову №462 «Деякі питання реалізації експериментального проекту з організації оздоровлення і відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, в дитячих оздоровчих таборах державних підприємств «Міжнародний дитячий центр «Артек», «Український дитячий центр «Молода гвардія» і в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку вищої категорії, що містяться в Державному реєстрі майнових об’єктів оздоровлення та відпочинку дітей та розташовані в карпатському регіоні, за принципом «гроші ходять за дитиною» (далі - Постанова).

Метою експериментального проекту, який здійснюється за рахунок коштів державного бюджету, є забезпечення дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, послугами з оздоровлення та відпочинку за принципом “гроші ходять за дитиною”.

У рамках цього проекту сім’ї з дітьми, які є малозабезпеченими та мають дітей, які належать до таких категорій, як дитина з інвалідністю (здатна до самообслуговування) або дитина із багатодітної сім’ї віком 7-18 років, зможуть отримувати кошти на оздоровлення та відпочинок дітей.

Щоб скористатися цією послугою, один з батьків (або особа, яка його/її замінює) дитини, місце проживання якої задекларовано/зареєстровано на території Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Київської, Луганської, Миколаївської, Сумської, Харківської, Херсонської та Чернігівської областей, можуть отримати картку із спеціальним режимом використання. На картку буде зараховано кошти у розмірі п’яти прожиткових мінімумів для дітей віком від 6 до 18 років.

Батьки або особи, які їх замінюють, можуть використати отримані кошти для придбання путівки на оздоровлення або відпочинок дитини в одному з 19 дитячих оздоровчих закладів вищої категорії, які розташовані в карпатському регіоні. Ці заклади відповідають вимогам Постанови і перебувають в Державному реєстрі майнових об'єктів оздоровлення та відпочинку дітей.

Ознайомитися детальніше з інформацією про дитячі заклади оздоровлення та відпочинку, у тому числі фото та іншими відомостями, можна за посиланням: https://rstmo.ioc.gov.ua/mop/search


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь