НОВОДОНЕЦЬКА СЕЛИЩНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Донецька область, Краматорський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

18 червня - День батька

Дата: 18.06.2023 13:46
Кількість переглядів: 95

Фото без опису

Згідно з Указом Президента України №274/2019 від 18 травня 2019 року, щороку в третю неділю червня відзначається День батька. Цьогоріч свято припадає на 18 червня.

Якщо в Україні до Дня батька тільки звикають, то понад 30 країн світу вшановують роль тата уже понад століття. Ідея свята належить мешканці США Сонорі Додд. У 1910 році вона запропонувала після свята Дня матері проводити відповідне вшанування батьків. Сонора Додд так хотіла віддячити своєму татові, який після смерті дружини, матері Сонори, самостійно виховав 6 дітей, ставши їм мамою й татом водночас. Гідний вчинок чоловіка заслуговував поваги і вдячності. Тому з ініціативи Сонори спочатку День батька почали відзначати в її рідному місті Спокан. Через деякий час ідею цього свята перейняли інші штати США, а у 1966 році його визнали на національному рівні. Святкування Дня батька у третю неділю червня згодом підхопили й інші країни, зокрема і Україна.

Батько для кожного з нас – це вихователь, захисник, учитель і друг, якому ми завдячуємо базовими вміннями, життєвими принципами та цінностями. На допомогу люблячого батька діти можуть розраховувати завжди, незалежно від того, скільки їм років, а теплі згадки про цю найріднішу людину залишаються з нами на все життя і дарують підтримку в найтяжчі часи.

День батька нагадує нам як про важливість, так і про проблеми батьківства. Традиційно поняття батьківських обов’язків відрізняється від уявлення про обов’язки матері. В нашій культурі батько передусім повинен забезпечувати дітей в матеріальному плані та підтримувати дисципліну в родині завдяки своєму авторитету, але при цьому він має бути чуйним і люблячим. На жаль, така непроста роль під силу не кожному чоловіку, і чимало дітей, навіть якщо вони зростають в повних родинах, не мають довірливих і близьких стосунків з батьком.

Тому День батька – не тільки свято для привітань та подарунків, а ще й привід для самих батьків подумати про свої стосунки з дітьми і за потреби спробувати змінити їх в кращий бік.

Сьогодні це свято особливо щемливе для України, адже безліч батьків борються з російськими окупантами на фронті та воюють за свободу та мир для своїх дітей, для нашої країни, щохвилини ризикуючи власним життям.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь