НОВОДОНЕЦЬКА СЕЛИЩНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Донецька область, Краматорський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ ЗАТВЕРДИВ ПОРЯДОК ВЕДЕННЯ ДЕРЖАВНОГО РЕЄСТРУ МАЙНА, ПОШКОДЖЕНОГО ТА ЗНИЩЕНОГО ВНАСЛІДОК БОЙОВИХ ДІЙ, ТЕРОРИСТИЧНИХ АКТІВ, ДИВЕРСІЙ, СПРИЧИНЕНИХ ЗБРОЙНОЮ АГРЕСІЄЮ РОСІЙСЬКОЇ ФЕДЕРАЦІЇ ПРОТИ УКРАЇНИ

Дата: 26.06.2023 19:29
Кількість переглядів: 194

Фото без опису

23 червня 2023 року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 13 червня 2023 р. № 624 «Деякі питання забезпечення функціонування Державного реєстру майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації проти України». Зазначеною постановою затверджено Порядок ведення Державного реєстру майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації проти України, який визначає процедуру та вимоги щодо ведення та функціонування вказаного Реєстру.

Держателем Реєстру пошкодженого та знищеного майна є Мінінфраструктури, який вживає організаційних заходів, пов’язаних із забезпеченням ведення та функціонування Реєстру пошкодженого та знищеного майна.

Адміністратором Реєстру пошкодженого та знищеного майна є державне підприємство “ДІЯ”, що належить до сфери управління Мінцифри.

Серед основних оновлень, які включені у Порядок:

затверджено перелік функціоналу Реєстру;

визначено перелік відомостей, які зберігаються в Реєстрі;

конкретизовано ролі користувачів Реєстру, зокрема органів місцевого самоврядування, військових адміністрацій, держпідприємств, міністерств та інших органів центральної виконавчої влади;

деталізовано процедуру отримання, блокування та відновлення доступу до Реєстру для публічних реєстраторів та користувачів реєстрової інформації;

зафіксовано чіткий перелік взаємодій з іншими інформаційно-комунікаційними системами та обміну даними.

Ухвалений Порядок дозволить зробити процес діючих програм компенсації за пошкоджене та знищене житло більш простим та зручним. Також він створить можливості для розробки процедур компенсації за інші види майна.

Також, вищевказаною постановою КМУ внесено зміни постанови Кабінету Міністрів України від 26 березня 2022 р. № 380 «Про збір, обробку та облік інформації про пошкоджене та знищене нерухоме майно внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації проти України», зокрема, викладено в новій редакції Порядок подання інформаційного повідомлення про пошкоджене та знищене нерухоме майно внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації проти України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь