НОВОДОНЕЦЬКА СЕЛИЩНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Донецька область, Краматорський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Вшанування пам'яті українських героїв.

Дата: 29.08.2023 12:48
Кількість переглядів: 125

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Серед соняхів Донеччини вшанували пам’ять українських бійців, що полягли в Іловайському оточенні, а разом із ними – захисників України усіх поколінь.

Дев’ять років тому росіяни вчинили один зі своїх наймерзенніших воєнних злочинів, який обернувся однією з найбільших трагедій нашого війська. Під шквальним вогнем ворога, який обіцяв «зелений коридор», наші бійці виходили з оточення по соняшниковим полям Донеччини – 366 із них склали голови на цих полях.

Десятеро із загиблих в тому оточенні були нашими земляками – кожного з них згадали сьогодні, розповіли історію життя кожного. Для нас на Донеччині надзвичайно важливо пам’ятати всіх, хто віддав життя за Україну.

Олексій Юков який з самого початку війни займається евакуацією загиблих українських військових, розповів, як у 2014 році вивозив тіла наших полеглих героїв із Іловайського поля бою. Це місія тяжка і виснажлива, але необхідна. Всі українські воїни повинні повернутися додому – навіть якщо на щиті.

Разом з нами полеглих героїв вшанували письменниця Ірен Роздобудько та бард Ігор Жук – мистецтво має силу притлумлювати біль і гоїти рани.

Говорили про необхідність гідного вшанування наших героїв – створення тематичної експозиції в музейному просторі Донеччини.

До слова, Донецький обласний художній музей розпочав акцію з перетворення військових речей на мистецькі. Сьогодні представили першу роботу - розмальований соняхами ящик з-під боєкомплекту.

Крім того, присутні підписали державний прапор - коли повернемо його в Іловайськ, він стане першим експонатом майбутньої експозиції, присвяченої нашим захисникам.

Пам’ять не повинна обмежуватися окремими датами. Маємо пам’ятати постійно. І бути вдячними – завжди.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь