НОВОДОНЕЦЬКА СЕЛИЩНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Донецька область, Краматорський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Вшанування пам'яті українських героїв.

Дата: 29.08.2023 12:48
Кількість переглядів: 115

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Серед соняхів Донеччини вшанували пам’ять українських бійців, що полягли в Іловайському оточенні, а разом із ними – захисників України усіх поколінь.

Дев’ять років тому росіяни вчинили один зі своїх наймерзенніших воєнних злочинів, який обернувся однією з найбільших трагедій нашого війська. Під шквальним вогнем ворога, який обіцяв «зелений коридор», наші бійці виходили з оточення по соняшниковим полям Донеччини – 366 із них склали голови на цих полях.

Десятеро із загиблих в тому оточенні були нашими земляками – кожного з них згадали сьогодні, розповіли історію життя кожного. Для нас на Донеччині надзвичайно важливо пам’ятати всіх, хто віддав життя за Україну.

Олексій Юков який з самого початку війни займається евакуацією загиблих українських військових, розповів, як у 2014 році вивозив тіла наших полеглих героїв із Іловайського поля бою. Це місія тяжка і виснажлива, але необхідна. Всі українські воїни повинні повернутися додому – навіть якщо на щиті.

Разом з нами полеглих героїв вшанували письменниця Ірен Роздобудько та бард Ігор Жук – мистецтво має силу притлумлювати біль і гоїти рани.

Говорили про необхідність гідного вшанування наших героїв – створення тематичної експозиції в музейному просторі Донеччини.

До слова, Донецький обласний художній музей розпочав акцію з перетворення військових речей на мистецькі. Сьогодні представили першу роботу - розмальований соняхами ящик з-під боєкомплекту.

Крім того, присутні підписали державний прапор - коли повернемо його в Іловайськ, він стане першим експонатом майбутньої експозиції, присвяченої нашим захисникам.

Пам’ять не повинна обмежуватися окремими датами. Маємо пам’ятати постійно. І бути вдячними – завжди.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь