НОВОДОНЕЦЬКА СЕЛИЩНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Донецька область, Краматорський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відділ ЦНАП інформує.

Дата: 06.09.2023 13:38
Кількість переглядів: 413

Фото без опису

Шановні мешканці громади!

Зверніть увагу!

Постановами Кабінету Міністрів України від 2 березня 2016 року № 207 «Про затвердження Правил реєстрації місця проживання та Порядку передачі органами реєстрації інформації до Єдиного державного демографічного реєстру» та від 7 лютого 2022 р. №265 «Деякі питання декларування і реєстрації місця проживання та ведення реєстрів територіальних громад» функції паспортної служби, ведення обліку реєстрації місця проживання, було передано до відділу надання адміністративних послуг і видачі документів дозвільного характеру виконавчого комітету Новодонецької селищної ради (надалі – відділ ЦНАП). Ведення карток реєстрації особи та адресних карток у паперовій формі було замінено на ведення Реєстру територіальної громади в електронному вигляді.

Реєстр територіальної громади (далі РТГ) — це база даних, призначена для зберігання, обробки та використання інформації відповідно до вимог законодавства України для обліку осіб, які проживають на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці, на території відповідної громади. Головною задачею РТГ є облік мешканців громади та адресної інформації про реєстрацію місця проживання мешканців громади. Облік адресної інформації базується на реєстрі вулиць і реєстрі будинків, тобто РТГ містить у своєму складі реєстр вулиць, реєстр будинків та безпосередньо сам перелік персональних даних мешканців громади.

Відділ ЦНАП в електронному вигляді проводить реєстрацію, зняття з реєстрації місця проживання осіб, реєстрацію місця проживання новонароджених дітей, вносить зміни, оновлює персональні данні мешканців громади, надає довідки та витяги з використанням бази РТГ.

Але, дані до РТГ було завантажено в електронному вигляді з Державного реєстру виборців, тому інформація не повна. Відсутні реквізити паспортного документа, РНОКПП, дата реєстрації місця проживання особи та інші. Також, залишається значний відсоток мешканців громади, дані яких змінились у період впровадження РТГ тому інформація в реєстрі залишилась попередньою, наприклад: змінилось прізвище у зв'язку з одруженням, змінено паспорт громадянина України, але інформація в реєстрі залишилась попередньою. Зокрема, звертаємо увагу, що відомості про зареєстроване місце проживання малолітніх та неповнолітніх дітей в РТГ майже відсутні тому, що в Державному реєстрі виборців була інформація про осіб починаючи з 18 років. На час дії воєнного стану в Україні призупинено роботу Державної міграційної служби в Донецькій області, не оновлюється перелік осіб, яких знято з реєстрації місця проживання у зв’язку із смертю. Тому рекомендуємо звернутися до відділу ЦНАП для внесення актуальної інформації з метою уточнення даних:

– чи всі зареєстровані у житловому приміщенні мешканці внесені до Реєстру;

– чи вірно занесені до Реєстру персональні дані мешканців;

– внесення до РТГ персональних данних дітей до 14 років.

Мешканці, дані яких у повному обсязі занесено до РТГ, зможуть не витрачати свій особистий час для отримання різного виду довідок та адміністративних послуг.

При зверненні для уточнення та актуалізації даних при собі потрібно мати оригінали документів:

– паспорт громадянина України (всіх зареєстрованих за даною адресою);

– ідентифікаційний код (всіх зареєстрованих за даною адресою);

– свідоцтво про народження дитини, ідентифікаційний код на дитину до 14 років (за наявності);

– правовстановлюючі документи на житло;

– свідоцтво про шлюб (при зміні прізвища).

У Центрі надання адміністративних послуг кожен зможе отримати консультацію про перелік необхідних документів для внесення відомостей до РТГ та роз'яснення норм чинного законодавства.

Просимо звертатися за адресою: смт Новодонецьке, вул. Благовісна, 3 до відділу надання адміністративних послуг і видачі документів дозвільного характеру виконавчого комітету Новодонецької селищної ради.

Обов’язково перевірте свої персональні данні: прізвище, ім’я, по батькові, дату народження, місце народження, адресу місця реєстрації, та інші, в Реєстрі територіальної громади!

Лише завдяки спільним діям мешканців громади та місцевої влади вдасться повністю наповнити та оновити Реєстр територіальної громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь