НОВОДОНЕЦЬКА СЕЛИЩНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Донецька область, Краматорський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відповідальність. Такою рисою позначена робота Антимонопольного комітету. Відповідальність перед цивілізованим світом і передусім - українським суспільством.

Дата: 27.09.2023 22:15
Кількість переглядів: 151

Фото без описуФото без описуФото без опису

Україна виборює своє право бути у Європі величезною ціною: буквально - стікаючи кров’ю своїх захисників. Розуміючи це, не маємо права схибити на внутрішній ділянці спільної боротьби за міцну незалежну Українську Державу. Маємо діяти швидко й ефективно, щоб реформувати країну, гармонізувати її законодавство з ЄС, наблизивши Україну до Європи.

А тому співпраця з міжнародними організаціями та інституціями – один з пріоритетних напрямів нашої роботи. Сьогодні провели перше засідання наглядової ради проєкту ЄС «Узгодження правил і практик конкуренції та державної допомоги із законодавством ЄС» (COMPASA).

Зазначу, що АМКУ на шляху до європейської інтеграції має постійну підтримку Представництва ЄС в Україні. І результати попередніх спільних проєктів можна бачити вже зараз: в Україні розбудована система моніторингу та контролю державної допомоги; впроваджується імплементуюче законодавство.

12 вересня Президент Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення діяльності Антимонопольного комітету України» - це перший етап реформи конкурентного законодавства.

І наразі наша основна задача - підготувати якісні підзаконні акти, що зроблять можливим застосування цього Закону. Це завдання першочергове й невідкладне, яке має бути виконане до 1 січня 2024 року.

Крім того, ми продовжуємо розробку другого етапу реформи конкурентного законодавства, і я впевнений, що Проєкт надасть максимально ґрунтовні пропозиції до законодавчих змін, які напрацьовувалися АМКУ в попередніх проєктах.

Дякую нашим міжнародним партнерам за надійну й ефективну співпрацю, за розуміння важливості підтримки України на нашому шляху до європейської спільноти.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь