НОВОДОНЕЦЬКА СЕЛИЩНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Донецька область, Краматорський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

«Ти як?» — питання, що стало маркером уваги і турботи близьких людей.

Дата: 10.10.2023 14:00
Кількість переглядів: 96

Фото без описуФото без описуФото без опису

Щороку у світі та Україні 10 жовтня відзначається Всесвітній день психічного здоров’я (World Mental Health Day) або День ментального здоров’я, спрямований на підтримку людей, які не страждають на серйозні відхилення з боку психіки, проте переживають скрутні часи та потребують сили волі й характеру, які б допомогли їм впоратися з будь-якими життєвими труднощами. Піклування про ментальне здоров’я допоможе залишитися стійкішим і зберегти сили для перемоги.

Комунікаційна кампанія «Ти як?» Всеукраїнської програми ментального здоров'я реалізується за підтримки Першої леді Олени Зеленської.

Неймовірні українці понад півтора роки протистоять повномасштабній російській агресії, вчаться орієнтуватися у новій реальності (на жаль, ця реальність воєнна і травматична), підставляють одне одному плече. Весь світ бачить прояви цієї стійкості й захоплюється нею.

«Ти як?» — питання, що стало маркером уваги і турботи близьких людей

Запитуй у себе щодня, не лише сьогодні — «Ти як?»

Ти — який живеш у часи широкомасштабного російського вторгнення.

Ти — який відчуваєш тривогу і не відчуваєш міцної опори під ногами.

Ти — який не впевнений сьогодні, що настане завтра.

Ти — який читаєш новини про трагедії, що розривають серце.

Ти — який думаєш про близьких, знайомих і незнайомих, забуваючи про себе.

А ти – «Ти як?».

Відповіді можуть бути різними, але обов'язково – чесними. Адже саме це стане початком шляху до того, що є базовою цінністю ментального здоров'я – добробут людини і те, наскільки вона почуває себе щасливою.

Всесвітній день ментального здоров’я – іще один привід нагадати, як важливо чесно відповісти собі на питання «Ти як?», поставити його друзям, близьким, простягнути руку допомоги.

Спеціалістами відділу соціального захисту населення та з питань охорони здоров’я виконавчого комітету Новодонецької селищної ради, спільно з соціальними робітниками комунального закладу «Центр надання соціальних послуг» Новодонецької селищної ради та спеціалістами відділу освіти, культури, молоді та спорту Новодонецької селищної ради було проведено інформаційно-просвітницьку роботу в громаді. Серед населення громади розповсюджено пам’ятки «Як не слід боротися зі стресом?», «Скажи чесно, ти як?», в закладах освіти проведені онлайн уроки ментального здоров’я, тематичні виховні години, години спілкування.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь