НОВОДОНЕЦЬКА СЕЛИЩНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Донецька область, Краматорський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

«Ти як?» — питання, що стало маркером уваги і турботи близьких людей.

Дата: 10.10.2023 14:00
Кількість переглядів: 88

Фото без описуФото без описуФото без опису

Щороку у світі та Україні 10 жовтня відзначається Всесвітній день психічного здоров’я (World Mental Health Day) або День ментального здоров’я, спрямований на підтримку людей, які не страждають на серйозні відхилення з боку психіки, проте переживають скрутні часи та потребують сили волі й характеру, які б допомогли їм впоратися з будь-якими життєвими труднощами. Піклування про ментальне здоров’я допоможе залишитися стійкішим і зберегти сили для перемоги.

Комунікаційна кампанія «Ти як?» Всеукраїнської програми ментального здоров'я реалізується за підтримки Першої леді Олени Зеленської.

Неймовірні українці понад півтора роки протистоять повномасштабній російській агресії, вчаться орієнтуватися у новій реальності (на жаль, ця реальність воєнна і травматична), підставляють одне одному плече. Весь світ бачить прояви цієї стійкості й захоплюється нею.

«Ти як?» — питання, що стало маркером уваги і турботи близьких людей

Запитуй у себе щодня, не лише сьогодні — «Ти як?»

Ти — який живеш у часи широкомасштабного російського вторгнення.

Ти — який відчуваєш тривогу і не відчуваєш міцної опори під ногами.

Ти — який не впевнений сьогодні, що настане завтра.

Ти — який читаєш новини про трагедії, що розривають серце.

Ти — який думаєш про близьких, знайомих і незнайомих, забуваючи про себе.

А ти – «Ти як?».

Відповіді можуть бути різними, але обов'язково – чесними. Адже саме це стане початком шляху до того, що є базовою цінністю ментального здоров'я – добробут людини і те, наскільки вона почуває себе щасливою.

Всесвітній день ментального здоров’я – іще один привід нагадати, як важливо чесно відповісти собі на питання «Ти як?», поставити його друзям, близьким, простягнути руку допомоги.

Спеціалістами відділу соціального захисту населення та з питань охорони здоров’я виконавчого комітету Новодонецької селищної ради, спільно з соціальними робітниками комунального закладу «Центр надання соціальних послуг» Новодонецької селищної ради та спеціалістами відділу освіти, культури, молоді та спорту Новодонецької селищної ради було проведено інформаційно-просвітницьку роботу в громаді. Серед населення громади розповсюджено пам’ятки «Як не слід боротися зі стресом?», «Скажи чесно, ти як?», в закладах освіти проведені онлайн уроки ментального здоров’я, тематичні виховні години, години спілкування.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь