НОВОДОНЕЦЬКА СЕЛИЩНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Донецька область, Краматорський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Боротьба з торгівлею людьми визначена одним із пріоритетних напрямів діяльності Уряду України у сфері захисту прав людини. Верховна Рада України.

Дата: 18.10.2023 14:55
Кількість переглядів: 129

 

Фото без опису

Придивись! Щорічно 18 жовтня відзначається Європейський день боротьби з торгівлею людьми. Факт його відзначення є нагадуванням про актуальність проблеми торгівлі людьми, а також про необхідність об’єднання зусиль для протидії цьому явищу, переслідуванні злочинців, надання допомоги постраждалим, ведення превентивної роботи. Небайдужість громадськості до цього явища і візуалізація проблеми на глобальному рівні – запорука успішної боротьби з проблемою.

Боротьба з торгівлею людьми визначена одним із пріоритетних напрямів діяльності Уряду України у сфері захисту прав людини. Верховна Рада України

20 вересня 2011 року ухвалила Закон України «Про протидію торгівлі людьми».

У Донецькій області координатором у сфері протидії торгівлі людьми є управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької обласної державної адміністрації, яке спільно з суб’єктами механізму взаємодії, що здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, проводить інформаційно-просвітницькі акції з метою інформування жителів Донецької області про цю проблему.

Торгівля людьми є одним із найсерйозніших злочинів проти людини, який має, як економічні, так і соціальні, педагогічні, психологічні причини.

Більшість постраждалих від торгівлі людьми вважають, що їхнє рішення мігрувати у пошуках кращого працевлаштування – це підконтрольний їм процес. Вони не усвідомлюють, що від самого початку їх обманюють або шантажують, аби лише створити ситуацію, в якій тих можна буде експлуатувати.

Постраждалі від торгівлі людьми заслуговують на повагу і допомогу незалежно від форми експлуатації.

Для успішного попередження торгівлі людьми надзвичайно важливо захищати права постраждалих і надавати їм підтримку. Це передбачає захист їхнього особистого життя, а також ряд адміністративних заходів для оформлення їхнього перебування у країні призначення із наданням безпечного житла та доступу до психологічної, медичної, юридичної та соціальної допомоги.

Також 18 жовтня, у Європейський день боротьби з торгівлею людьми, Представництво Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні розпочинає нову інформаційну кампанію «ПРИДИВИСЬ» із метою запобігання торгівлі людьми та популяризації правил безпеки під час міграції. Вона спонукає поміркувати над ризиками експлуатації й розгледіти, до чого можуть призвести на перший погляд привабливі пропозиції роботи чи житла.

Кампанія впроваджується спільно з Міністерством соціальної політики України та Всеукраїнською коаліцією громадських організацій із протидії торгівлі людьми, за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Міністерства закордонних справ Королівства Норвегія та Міністерства юстиції Швеції.

Важливо! Якщо вам відомо про випадки торгівлі людьми чи будь-якого виду експлуатації, або ви потерпіли від цього злочину, звертайтеся за такими номерами:

• 15-47 гаряча лінія з питань протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей.

• 0 800 500 202/102 гаряча лінія Національної поліції України.

• 0 800 213 103 контакт-центр системи безоплатної правової допомоги.

• 527 гаряча лінія з протидії експлуатації.

• 0 800 500 335 або на короткий номер 116 123 «гаряча лінія» з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації.

• 0 800 500 225 або на короткий номер 116 111 національна дитяча «гаряча лінія».

• 0636899297 виконавчий партнер МОМ ГО «Альянс за громадянські права» у Донецькій області.

• 0800507506 Донецька облдержадміністрація.

Торгівля людьми вважається особливо тяжким злочином в Україні!

За інформацією управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь