НОВОДОНЕЦЬКА СЕЛИЩНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Донецька область, Краматорський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В Києві завершився Всеукраїнський форум Рад ВПО

Дата: 04.11.2023 15:10
Кількість переглядів: 79

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Завершив свою роботу триденний Всеукраїнський форум Рад ВПО, в якому брали участь заступник голови облдержадміністрації Юлія Костюніна, представники облдержадміністрації, перший заступник голови райдержадміністрації Вікторія Набокова та інші представники органів місцевого самоврядування, члени обласної та місцевих Рад ВПО Донецької області.

Під час панельних дискусій «Участь переселенців у формуванні майбутньої політики. Чому це важливо?», «Міжнародний досвід: як інші країни залучають ВПО до процесу прийняття рішень, раннього відновлення та довгострокових рішень?», «Дієва державна соціальна політика підтримки та інтеграції ВПО. Якою вона має бути?», «Міжнародний досвід інтеграції ВПО в громади: успіхи та виклики», «Ради ВПО: панацея чи тимчасове рішення?», «Роль Рад ВПО в захисті прав переселенців», «Покращення послуг для ВПО в громадах»; стратегічних сесій «Візія, бачення та планування майбутнього Рад ВПО», «Інструкції та рекомендації для членкинь та членів Рад ВПО», «Якою має бути загально національна мережа Рад ВПО. Інструменти мережування Рад ВПО», «Рекомендації щодо удосконалення Типового положення про Ради ВПО», «Дорожня карта реалізації Постанови КМУ від 04.08.2023 № 812» учасники Форуму напрацьовували і презентували бачення, якою має бути дієва державна політика підтримки й інтеграції ВПО і як покращити послуги для переселенців у громадах.

Майже десять років питання вимушено переміщених осіб є актуальними. Підходи розв’язання проблем ВПО мають змінюватися, механізми їх підтримки реформуються і в цьому надважливу роль грає як держава, органи місцевого самоврядування, так і громадський сектор спільно з міжнародними організаціями. І Ради ВПО стають потужним інструментом співпраці.

В Донецькій області активно працюють над створенням Рад ВПО.

Такі Ради ВПО вже створені при Донецькій обласній державній адміністрації, обласній військовій адміністрації, в 4 райдержадміністраціях, районних військових адміністраціях та 30 військових адміністраціях населених пунктів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь