НОВОДОНЕЦЬКА СЕЛИЩНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Донецька область, Краматорський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Кабінет Міністрів України 3 листопада 2023 року ухвалив постанову, яка передбачає створення Єдиного державного реєстру домашніх тварин — собак та котів.

Дата: 09.11.2023 08:54
Кількість переглядів: 271

Фото без опису

Реалізація Єдиної державної системи реєстрації та ідентифікації домашніх тварин була потребою, яку підтримували зоозахисні організації та ветеринарні асоціації.

❗ З 2015 року в Україні діє закон, який передбачає обов’язкову реєстрацію й ідентифікацію обмеженого переліку сільськогосподарських тварин, серед яких – велика рогата худоба, коні, свині, вівці.

На теперішній час проводиться робота щодо розробки та впровадження Єдиної державної системи реєстрації та ідентифікації домашніх тварин.

Метою впровадження реєстру є створення комплексу заходів для безпеки та добробуту тварин та їх власників, дасть змогу інформувати про загублених та знайдених тварин, фіксувати проведення планових вакцинацій.

Запровадження такого реєстру є кроком у боротьбі зі сказом, так як облік тварин дає можливість державі формувати та планувати безкоштовні заходи з профілактики сказу, а саме це щорічна вакцинація, які здійснюється державним лікарнями.

Реєстрація тварин буде безплатною. Уряд прагне, щоб усі громадяни, незалежно від фінансових можливостей, могли зареєструвати своїх домашніх улюбленців. Експериментальний проєкт є добровільним.

Після наповнення Реєстру та повноцінного запуску реєстру дані, які в ньому міститимуться, стануть основою для запуску цифрового ветеринарного паспорта в Дії. Це дасть змогу зберігати важливу інформацію про домашнього улюбленця в смартфоні замість паперових документів.

✅ Впровадження реєстру – це важливий крок для України, яка інтегрується в європейську систему та має можливість показати зручність у веденні обліку та переміщенні тварин, використовуючи цифрові аналоги ідентифікаційних документів.

⚠️ 3 листопада 2023 року відбувся спільний брифінг Мінагрополітики, Міністерства цифрової трансформації України, Держпродспоживслужби стосовно розробки та впровадження Єдиної державної системи реєстрації та ідентифікації домашніх тварин.

▶️ З матеріалами брифінгу можна ознайомитися за посиланням:

https://www.youtube.com/watch?v=dSSD1m3ZHs4


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь