НОВОДОНЕЦЬКА СЕЛИЩНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Донецька область, Краматорський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До уваги суб’єктів господарювання – потенційних отримувачів грантів у 2024 році.

Дата: 14.11.2023 14:21
Кількість переглядів: 101

 

Фото без опису

З 01 липня 2022 року стартувала нова урядова програма «єРобота». Урядова грантова програма «Є робота» передбачає підтримку малого і середнього бізнесу. Серед її переваг – можливість для кожного бажаючого створити чи розвивати власний бізнес за напрямками «Своя справа», «Свій сад», «Своя теплиця», «Новий рівень».

З метою забезпечення надання грантів суб’єктам господарювання для створення або розвитку тепличного господарства та створення або розвитку садівництва, ягідництва та виноградарства, Урядом прийнято постанову Кабінету Міністрів України від 21.06.2022 № 738 «Деякі питання надання грантів бізнесу», якою затверджено Порядок надання грантів для створення або розвитку садівництва, ягідництва та виноградарства та Порядок надання грантів для створення або розвитку тепличного господарства.

Мінагрополітики з метою удосконалення механізмів підтримки суб’єктів господарювання в рамках діючих грантових програм постійно ініціює внесення змін до вищезазначених Порядків.

Зокрема, підготовлено внесення змін до пункту 4 Порядку надання грантів для створення або розвитку садівництва, ягідництва та виноградарства

(далі – Порядок) в частині надання грантів для висадки та облаштування насадження на земельній ділянці або на суміжних земельних ділянках.

Пункт 4 Порядку пропонується доповнити новими абзацами такого змісту:

«Гранти надаються для висадки та облаштування насадження на земельній ділянці або на суміжних земельних ділянках, загальна площа якої/яких становить від 1 до 25 гектарів.

Водночас допускається розташування між земельними ділянками господарських шляхів, прогонів, полезахисних лісових смуг та інших захисних насаджень, рубежів (річок, струмків, каналів, лісосмуг, рослинних смуг, дерев, стежок, рівчаків, ярів, заболочених земель).».

Планується, що дана норма набуде чинності з 1 січня 2024 року.

Зазначену інформацію просимо врахувати при розробці проекту висадки насаджень суб’єктам господарювання, які планують у наступному (2024 році) звертатися за отриманням гранту для створення або розвитку садівництва, ягідництва та виноградарства.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь