НОВОДОНЕЦЬКА СЕЛИЩНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Донецька область, Краматорський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Донецька ОВА взяла участь в обговореннях щодо відновлення найбільш постраждалих регіонів від війни.

Дата: 16.11.2023 09:23
Кількість переглядів: 111

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Донеччина, Луганщина та Дніпропетровщина взяли участь у консультаціях щодо Рамкової програми партнерства між урядом України та Організацією об’єднаних націй, яка має стати основою для відбудови тих українських регіонів, які найбільше постраждали від війни.

Участь в обговоренні, яке відбулося у Дніпрі, взяли представники Донецької, Луганської і Дніпропетровської облдержадміністрацій, представники різних агенцій ООН, що працюють на території України, а також представники громадського сектору і бізнесу.

У своєму виступі заступник голови облдержадміністрації Денис Клюшников стисло описав стан справ на Донеччині в контексті повномасштабного російського вторгнення, в тому числі обсяги прямих і непрямих втрат економіки області від активних бойових дій.

Денис Клюшников підкреслив, що в Донецькій ОДА вже зараз розпочата робота з планування повоєнного відновлення області і найціннішим у втіленні цього плану є людський капітал.

– Ми бачимо шанс «перезавантажити» економічну структуру області, відійти від постачання сировини та виробництва продукції з низькою доданою вартістю, надавши перевагу циркулярній економіці, сучасним ресурсоефективним інноваційним виробництвам у традиційних та нових для області галузях економіки, – сказав він.

Також пан Клюшников висловив надію на плідну співпрацю із міжнародними партнерами:

– Ми розуміємо, що завдання відновлення регіону носять довгостроковий характер. Та більшість міжнародних організацій мають досвід так би мовити «реанімації» територій після війни, саме тому ми сподіваємося, що наша з вами співпраця буде продуктивною.

Своїм досвідом відновлення постраждалих територій поділилися також представники Луганщини і Дніпровщини, а також профільних агенцій ООН: Дитячого фонду, Міжнародної організації з міграції, Продовольчої та сільськогосподарської організації, Всесвітньої продовольчої програми, ООН Жінки та ПРООН.

Представники ООН сформулювали 4 стратегічні пріоритети, які організація має в Україні: людський капітал і динаміка населення; інклюзивне економічне зростання; мир, справедливість і сильні інституції; довкілля. Саме за цими напрямками відбувалися групові обговорення, за підсумками яких були розроблені рекомендації для ефективного партнерства на підтримку відновлення України та плідної співпраці з ООН.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь