НОВОДОНЕЦЬКА СЕЛИЩНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Донецька область, Краматорський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Здійнюєшь розрахункові операції в готівковій або безготівковій формі - використовуй РРО/ПРРО.

Дата: 17.11.2023 08:31
Кількість переглядів: 111

Фото без опису

В Олександрівській ДПІ Головного управління ДПС у Донецькій області триває робота щодо інформування платників про норми Законів України від 30 червня 2023 року №3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» та Закону України від 27 липня 1995року №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Зокрема, працівники інспекції розяснюють субєктам господарювання вимоги податкового законодавства в частині застосування реєстраторів розрахункових операцій та програмних реєстраторів розрахункових операцій (далі-РРО/ПРРО).

Так, під час зустрічей субєктам господарювання нагадують, що використання РРО/ПРРО є обовязковим для фізичних осіб- підприємців, які є платниками єдиного податку ІІ-ІV груп, при здійсненні розрахункових операції в готівковій або безготівковій формі із застосуванням платіжних карток. Не потрібно застосовувати у своїй діяльності РРО/ПРРО фізичним особам-підприємцям І групи оподаткування, фізичним особам-підприємцям, які приймають оплату виключно банківськими переказами. Водночас, фізична особа-підприємець, яка здійснює роздрібний продаж товарів в магазинах та обєктах ресторанного господарства, які розташовані на території ринку, не може бути платником єдиного податку першої групи, та відповідно зобовязана застосовувати РРО/ППРО незалежно від обраної системи оподаткування та виду діяльності.

Звертають увагу субєктів господарювання, що з 01.10.2023 відновлено фінансову відповідальність за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Більш детально ознайомитись з інформацією про ПРРО можна за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь