НОВОДОНЕЦЬКА СЕЛИЩНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Донецька область, Краматорський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Здійнюєшь розрахункові операції в готівковій або безготівковій формі - використовуй РРО/ПРРО.

Дата: 17.11.2023 08:31
Кількість переглядів: 89

Фото без опису

В Олександрівській ДПІ Головного управління ДПС у Донецькій області триває робота щодо інформування платників про норми Законів України від 30 червня 2023 року №3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» та Закону України від 27 липня 1995року №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Зокрема, працівники інспекції розяснюють субєктам господарювання вимоги податкового законодавства в частині застосування реєстраторів розрахункових операцій та програмних реєстраторів розрахункових операцій (далі-РРО/ПРРО).

Так, під час зустрічей субєктам господарювання нагадують, що використання РРО/ПРРО є обовязковим для фізичних осіб- підприємців, які є платниками єдиного податку ІІ-ІV груп, при здійсненні розрахункових операції в готівковій або безготівковій формі із застосуванням платіжних карток. Не потрібно застосовувати у своїй діяльності РРО/ПРРО фізичним особам-підприємцям І групи оподаткування, фізичним особам-підприємцям, які приймають оплату виключно банківськими переказами. Водночас, фізична особа-підприємець, яка здійснює роздрібний продаж товарів в магазинах та обєктах ресторанного господарства, які розташовані на території ринку, не може бути платником єдиного податку першої групи, та відповідно зобовязана застосовувати РРО/ППРО незалежно від обраної системи оподаткування та виду діяльності.

Звертають увагу субєктів господарювання, що з 01.10.2023 відновлено фінансову відповідальність за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Більш детально ознайомитись з інформацією про ПРРО можна за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь