НОВОДОНЕЦЬКА СЕЛИЩНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Донецька область, Краматорський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Сексуальне насильство, пов’язане з конфліктом.

Дата: 03.01.2024 14:59
Кількість переглядів: 104

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

Сексуальне насильство, пов’язане з конфліктом (СНПК) це форма гендерно зумовленого насильства (ГЗН), що включає зґвалтування, сексуальне рабство, примус до проституції, примусову вагітність, примусовий аборт, примусову стерилізацію, примусовий шлюб, а також будь-яку іншу форму сексуального насильства порівнянної тяжкості, вчиненого щодо жінок, чоловіків, дівчат або хлопців, яка напряму чи опосередковано пов’язана з конфліктом

Сексуальне насильство, пов’язане з конфліктом, стає жахливою та руйнівною зброєю, яку ворог свідомо використовує у воєнних конфліктах для створення атмосфери страху, безпорадності та деморалізації населення.

Сексуальне насильство, пов’язане з конфліктомце воєнний злочин, а такі злочини не мають терміну давності. Тому постраждалі особи можуть звернутись із заявою про вчинення такого злочину у будь-який час, відповідно винна особа буде притягнена до відповідальності  незалежно від того, коли такий злочин був скоєний.

Ми зібрали для вас ключову інформацію про алгоритм дій та допомогу постраждалим особам від сексуального насильства під час війни.

Пам’ятайте, що повідомити про СНПК можна у будь-який час, а ваше мовчання може мати тяжкі наслідки, залишаючи кривдника непокараним.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь