НОВОДОНЕЦЬКА СЕЛИЩНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Донецька область, Краматорський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

«Методичні рекомендації щодо поводження із постраждалими від сексуального насильства внаслідок воєнної агресії рф в Україні під час проведення стабілізаційних заходів та слідчих дій».

Дата: 02.02.2024 11:42
Кількість переглядів: 72

Фото без описуФото без опису

02 лютого  відбулася презентація буклету «Методичні рекомендації щодо поводження із постраждалими від сексуального насильства внаслідок воєнної агресії рф в Україні під час проведення стабілізаційних заходів та слідчих дій».

Захід проводився в змішаному офлан/онлайн форматі для фахівців чотирьох областей – Донецької, Дніпропетровської, Кіровоградської і Сумської.

Рекомендації є однією з перших фахових публікацій в Україні, що дають можливість забезпечити ефективну протидію викликам, з якими українки та українці зіткаються з 2014 року.

Буклет підготовлений експертами Інформаційно-консультативного жіночого центру та Національної академії Служби безпеки України за сприяння Урядової уповноваженої з питань гендерної політики. Він містить алгоритм роботи з постраждалими особами, описує 4 стадії виходу з травми, включає рекомендації з попередження «вікарної травми», яку можуть зазнати самі фахівці під час роботи. Ще одним достоїнством видання є наявність контактів регіональних служб і організацій для звернень і взаємодії.

Урядова уповноважена з ґендерної політики Катерина Левченко наголосила, що буклет має практичний зміст і зручний робочий формат для користування. Вона сподівається над відгуки для удосконалення майбутніх видань.

Також на заході виступили експертки ІКЖЦ Олена Суслова і Анастасія Ненька, ректор Національної академії СБУ Андрій Черняк, директорка зі стратегічного розвитку УЖФ Наталія Карбовська.

Слово мали представники_ці областей, які розповіли про свою роботу з протидії різним видам сексуалізованого насильства. Від Донецька обласна державна адміністрація виступили радниця патронатної служби Тамара Лук’янчук і начальниця Управління сім’ї, молоді та масових заходів НПВ Лілія Золкіна.

Також хочемо відзначити зусилля координаторки Коаліції Лілії Кісліциної щодо збору контактної інформації для буклету і забезпечення участі в презентації регіональних представників.

Наша область отримала 1500 друкованих буклетів, які будуть поширені серед фахівців найближчим часом.

Щиро вдячні Український Жіночий Фонд / Ukrainian Women's Fund!

Захід відбувся в рамках проекту «Вистоїмо разом. Вдосконалення системи підтримки постраждалих від сексуального насильства, пов’язаного з війною», який реалізується за фінансової підтримки Європейського Союзу Міжнародним благодійним фондом «Український Жіночий Фонд» в партнерстві з ГО «Ла-Страда Україна» та ГО «Асоціація жінок-юристок України “ЮрФем”».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь