НОВОДОНЕЦЬКА СЕЛИЩНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Донецька область, Краматорський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Донецька обласна служба зайнятості допомагає працевлаштуванню осіб з інвалідністю.

Дата: 08.02.2024 18:09
Кількість переглядів: 63

Фото без опису

Донецька обласна служба зайнятості допомагає працевлаштуванню осіб з інвалідністю

👨🏻‍🦽Робота має позитивний вплив на життя людей з інвалідністю, допомагає відчути себе повноправними членами суспільства та сприяє реабілітації. Наразі службою зайнятості реалізується програма підтримки роботодавців, які готові не тільки формально працевлаштовувати осіб з інвалідністю, а й створювати для них комфортні умови роботи. Вона передбачає компенсацію витрат на створення/пристосування спеціальних робочих місць для зазначених працівників.

👉За цією програмою було облаштоване робоче місце для Сергія зі Слов’янська, який має інвалідність II групи.

🔵Чоловік тривалий час не міг працевлаштуватися, до того ж ситуацію ускладнювала наявність обмежень до фізичних навантажень через інвалідність. Пошуки роботи тривали і, нарешті, чоловіка запросили на співбесіду до підприємця Артура Манвелова.

🟡Бізнесмен більше 20 років розвиває власну справу – займається пошиттям взуття. Роботодавець в перспективі планував приймати працівника на склад. Робота фізично не важка, але потребує знання комп’ютера, уважності та відповідального ставлення. Це і запропонували Сергію. Співбесіда пройшла вдало.

✅Для створення комфортних умов праці для людини з інвалідністю було необхідно додаткове облаштування робочого місця. Фахівці Слов’янського міського центру зайнятості запропонували підприємцю скористатися програмою фінансової підтримки та отримати компенсацію фактичних витрат за облаштування робочого місця для осіб з інвалідністю І або ІІ групи відповідно до постанови КМУ від 22 серпня 2023 р. № 893, на всіх етапах підготовки та подання документів консультували та супроводжували підприємця.

💻В результаті Сергій отримав бажану роботу, роботодавець зміг придбати необхідні засоби для облаштування його робочого місця – ноутбук, лазерний багатофункціональний пристрій, ортопедичне крісло та двоколісний візок, та отримати компенсацію своїх витрат.

📌Дізнатися про умови отримання такої компенсації можна на сайті Державного центру зайнятості у рубриці «Роботодавцям» - «Компенсація за облаштування робочих місць осіб з інвалідністю».

📲Сall-центр Донецького обласного центру зайнятості: 0-800-33-61-67.

https://dn.gov.ua/.../donecka-oblasna-sluzhba-zajnyatosti...


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь