НОВОДОНЕЦЬКА СЕЛИЩНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Донецька область, Краматорський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Україна – держава, де людина – на першому місці.

Дата: 26.02.2024 15:26
Кількість переглядів: 58

Фото без описуФото без описуФото без опису

Від початку повномасштабного вторгнення ми стикнулися з безліччю викликів, які маємо долати щодня.

За час великої війни кількість українців, яким потрібно допомогти у складних життєвих обставинах, сформувати їхню спроможність, збільшилася на мільйони.

Ми маємо:

🔹 5 мільйонів внутрішньо переміщених осіб,

🔹 3 мільйони людей з інвалідністю,

🔹 близько 4 мільйонів людей, які чекають своїх рідних з війни,

🔹 7 мільйонів дітей, у яких вкрали дитинство.

Щоби допомогти їм відновити впевненість у житті й ментальний стан, бюджет соціальної підтримки збільшений настільки, що він є другим після бюджету оборони. Та йдеться не тільки й не стільки про виплати, які вразливі категорії українців отримують вчасно упродовж останніх двох років, а й про соціальні послуги, які надає держава.

Про нові такі послуги, що вже запроваджуються в Україні, розповіла Міністерка соціальної політики України Оксана Жолнович на форумі «Україна. Рік 2024». Йдеться про:

🔹 послугу формування життєстійкості: місце сили в громаді, де кожна людина може отримати якісну консультацію, скринінг, психосоціальну підтримку в розв’язанні проблем.

🔹відновлення родинних стосунків між людьми, що повернулися з війни, і їхніми родинами: коли упродовж тижня ветерани й члени їхніх сімей в умовах рекреаційних закладів та з допомогою спеціалістів вчаться чути один одного і жити разом з огляду на різний досвід.

🔹соціальний супровід військових і їхніх родин у місцях дислокації військовослужбовців: у межах якого військові можуть розв’язувати соціальні питання за допомогою спеціалістів. До кінця року плануємо розширити пілотний проєкт з 5 до 35 батальйонів.

І кількість послуг зростатиме. Усе для того, щоби допомогти тим, хто цього потребує, і повернути їх до нормального життя. Адже тільки так зможемо відновити країну після нашої перемоги.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь