НОВОДОНЕЦЬКА СЕЛИЩНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Донецька область, Краматорський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Мета держави – перетворити складні обставини кожної жінки у неоціненний досвід, а самій державі стати такою, де жінки не тільки мають можливості, а й можуть вільно ці можливості реалізовувати.

Дата: 02.03.2024 13:45
Кількість переглядів: 71

Фото без описуФото без описуФото без опису

Під час війни жінки відчули колосальне навантаження – як фізичне, так і психічне. Щоби кожна мала сили витримати відповідальність, що тепер лежить на ній, держава пропонує жінкам (особливо активним, які готові йти в бізнес і ставати підприємницями) зменшувати навантаження вдома. Для цього запроваджуються нові соціальні послуги.

Про це на форумі «Жінки. Бізнес. Відновлення» говорили міністерка соціальної політики України Оксана Жолнович та її заступниця Ірина Постоловська.

Це зокрема:

💠оновлена програма «Муніципальна няня», яка буде розповсюджена на всіх внутрішньо переміщених жінок, які доглядають за дітьми й не мають можливості займатися бізнесом чи йти на роботу.

💠програма підтримки мам, які доглядають за дитиною до трьох років, а отже – не можуть працювати. Зараз внески ЄСВ, які держава сплачує за той проміжок часу, є мінімальними, тобто кожна жінка, яка доглядає дитину хоча б рік після народження, втрачає в розмірі пенсії. Ми розробляємо комплексний законопроєкт про зміну підходів, щоби час із дитиною обраховувався з середньої зарплати по Україні

💠нова послуга формування життєстійкості: в усіх регіонах, в невеликих населених пунктах, створюються Центри життєстійкості, де фахівці-психологи і соціальні працівники допоможуть кожній подолати стрес, впоратися з емоціями, знайти групу взаємопідтримки жінок з подібним досвідом, розвинути батьківські компетенції.

За словами міністерки, мета держави – перетворити складні обставини кожної жінки у неоціненний досвід, а самій державі стати такою, де жінки не тільки мають можливості, а й можуть вільно ці можливості реалізовувати.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь