НОВОДОНЕЦЬКА СЕЛИЩНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Донецька область, Краматорський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Сагайда Євген Сергійович .

Дата: 18.03.2024 10:23
Кількість переглядів: 32

 

Народився 13.07.1998 року в м. Новодонецьке Донецької області. У 2004 році вступив до першого класу Новодонецької ЗОШ ‘16, був дисциплінований, товариський, старанний учень, займався протягом 9 років Дзюдо, закінчив школу в 2015 році. В тому ж році вступив до Харківського національного університету цивільного захисту України, на спеціальність «Цивільний захист», спеціалізація «Інженерне забезпечення саперних, піротехнічних та вибухових робіт». Був курсантом. Під час навчання в університеті брав активну участь у багатьох спортивних змаганнях: «підйом з переворотом», «підтягування на перекладині», «перетягування канату», в яких неодноразово займав перші місця. Також був учасником багатьох наукових конференцій та дослідницьких проектів в системі ДСНС. Під час несення служби в університеті відповідально виконував усі поставлені завдання. Серед однокурсників користувався авторитетом. Проводив додаткові заняття з курсантами молодших курсів на тему: «розмінування та піротехнічні роботи». 

Після закінчення університету у 2019 році був направлений на службу до м. Маріуполя на посаду начальник відділення піротехнічних робіт групи піротехнічних робіт частини піротехнічних робіт та  гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС України у Донецькій області,  проявив себе як професіонал своєї справи, неодноразово виконував поставлені завдання у зоні проведення ООС. У 2020 році отримав підвищення на посаду заступника начальника групи - начальника відділення піротехнічних робіт групи піротехнічних робіт частини піротехнічних робіт та  гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС України у Донецькій області.

З початку повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року знаходився в м. Маріуполь де виконував поставлені завдання. Після окупації міста Маріуполя продовжив виконувати свої безпосередні обовʼязки у Донецькій області, а саме розмінування та вилучення вибухонебезпечних предметів на територіях багатьох населених пунктів. 

Загинув 12.12.2022 року, у званні старший лейтенант служби цивільного захисту, під час проведення робіт з розмінування у м.Костянтинівка Краматорського району, в результаті чого сталась детонація вибухонебезпечного предмета. 

При житті захоплювався автоспортом та все що було повʼязано з автомобілями, любив відпочинок у лісі біля озер.

Дуже любив справу якою займався, відчував себе на своєму місці, ніколи не замислювався над зміною професії, жив справою яку робив. Колеги памʼятатимуть завжди як доброго, порядного, чесного, людину до якої мали велику повагу, до думки якого завжди прислухалися.

Був одружений та мав доньку. 

 

Нагороджений за час несения служби:

 

Подяка Національного університету цивільного захисту України у 2019 році.

Грамота  Командувача об’єднаних сил у 2020 році.

Відзнака Командувача об’єднаних сил «Козацький хрест» ІІІ ступенів у 2021 році.

Відзнака Командувача об’єднаних сил «Козацький хрест»  ІІ ступенів у 2021 році.

Подяка Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС України у Донецькій області 2022 році.

Орден “За мужність” ІІІ ступеня (посмертно), Указ президента 81/2023 від 15.02.2023.

 

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь