НОВОДОНЕЦЬКА СЕЛИЩНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Донецька область, Краматорський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення пропозицій щодо перейменування соціально-економічного географічного об’єкту – залізничної стації Легендарна на території Новодонецької селищної територіальної громади.

Дата: 25.03.2024 16:38
Кількість переглядів: 42

Фото без опису

Керуючись законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій», «Про географічні назви», «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії», «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» виконавчий комітет Новодонецької селищної ради Краматорського району Донецької області інформує про початок проведення громадського обговорення пропозицій щодо перейменування соціально-економічного географічного об’єкту на території Новодонецької селищної територіальної громади в смт Новодонецьке.

1. Організатор громадського обговорення – виконавчий комітет Новодонецької селищної ради Краматорського району Донецької області.

 

2. ПЕРЕЛІК
географічних об’єктів населених пунктів Новодонецької селищної територіальної громади, перейменування яких виноситься на громадське обговорення

з/п

Чинне найменування об’єкта топоніміки

Обґрунтування перейменування об’єкта топоніміки

Пропоноване найменування об’єкта топоніміки з обґрунтуванням (за наявності)

Обґрунтування пропонованого найменування об’єкта топоніміки (за наявності)

 

смт.Новодонецьке

   1

залізнична станція Легендарна

Найменування пов’язане з діяльністю комуністичної партії та встановлення радянської влади в Україні. Походження остаточної назви пов’язують з «легендарною Червоною армією»

залізнична станція Новодонецьке

стаття 5 ЗУ «Про географічні назви», назви залізничних станцій повинні бути похідними від назв населених пунктів 

 

3. Суб’єкт, що вніс пропозицію щодо перейменування об’єкту топоніміки: Головний інженер Регіональної філії «Донецька залізниця» АТ «Укрзалізниця» Дмитро БОРИСЕНКО.

4. Строк проведення заходів з громадського обговорення: пропозиції (зауваження) (з відповідним обґрунтуванням), а також протоколи проведених зборів жителів громади, подаються в письмовій/електронній формі протягом 2 (двох) місяців з дати оприлюднення даного інформаційного повідомлення на офіційному сайті Новодонецької селищної військової адміністрації.

У пропозиціях (зауваженнях) зазначаються: прізвище, власне ім’я (усі власні імена), по батькові (за наявності), адреса проживання особи, яка їх подає. Юридичні особи подають пропозиції у письмовій чи електронній формі із зазначенням їх повного найменування, коду ЄДРПОУ та адреси місцезнаходження.

Анонімні пропозиції (зауваження), подання з уживанням ненормативних форм лексики не публікуються та до результатів обговорення не включаються.

5. Місце та час проведення заходів з громадського обговорення: визначається виконавчим комітетом Новодонецької селищної ради.

6. Поштова адреса та адреса електронної пошти для подання пропозицій (зауважень): пропозиції (зауваження) подаються у письмовій формі на адресу: 85010, Донецька область, Краматорський район, смт. Новодонецьке, вул. Благовісна, буд. 3, та на електронну пошту ndva@dn.gov.ua. Телефон для довідок та консультацій – 0664051115. 

Форма проведення: електронні консультації по населеному пункту              смт Новодонецьке.

До участі у громадських обговореннях запрошуються зацікавлені особи та усі бажаючі жителі Новодонецької селищної територіальної громади. Перевага щодо розгляду пропозицій (зауважень) надається жителям смт.Новодонецьке.

7. Місцезнаходження та адреса електронної пошти, номер телефону організатора громадського обговорення, за якими можна отримати консультації з питання, що винесено на громадське обговорення: 85010, Донецька обл., Краматорський район, смт.Новодонецьке, вул.Благовісна,3, та на електронну пошту ndva@dn.gov.ua. Телефон для довідок та консультацій – 0664051115.

         8. Особа, відповідальна за проведення громадського обговорення – заступник начальника Новодонецької селищної військової адміністрації Микола ДЗЮБА.

          9. Строк і спосіб оприлюднення результатів громадського обговорення: Результати громадського обговорення оприлюднюються на офіційному сайті Новодонецької селищної військової адміністрації протягом 14 календарних днів після закінчення строку подання пропозицій (зауважень).

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь