НОВОДОНЕЦЬКА СЕЛИЩНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Донецька область, Краматорський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПІЛЬГИ НА ОПЛАТУ ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ ДЛЯ БАГАТОДІТНИХ СІМЕЙ.

Дата: 04.04.2024 10:59
Кількість переглядів: 16

Фото без опису

#субсидії_та_пільги

👨👩👧👦 Відповідно до Закону України від 26.04.2001 № 2402-III «Про охорону дитинства» багатодітні сім’ї, які виховують трьох і більше дітей, мають право на наступні пільги:

✔️ 50-відсоткова знижка плати за користування житлом (квартирна плата) в межах норм, передбачених чинним законодавством (21 кв. метр загальної площі житла на кожного члена сім’ї, який постійно проживає в жилому приміщенні (будинку), та додатково 10,5 кв. метра на сім’ю);

✔️ 50-відсоткова знижка плати за користування комунальними послугами (газопостачання, електропостачання та інші послуги) та вартості скрапленого балонного газу для побутових потреб у межах норм, визначених законодавством;

✔️ 50-відсоткова знижка вартості палива, у тому числі рідкого, в межах норм, визначених законодавством, у разі якщо відповідні будинки не мають центрального опалення.

📌 Обов’язкова умова для отримання комунальних пільг ➡️середньомісячний сукупний дохід сім’ї за попередні 6 місяців, виходячи з розрахунку на одного члена сім’ї, не має перевищувати розмір доходу, який дає право на отримання пільг (податкова соціальна пільга у 2024 році — 4240 грн).

Багатодітній сім’ї, яка вперше отримала посвідчення, для отримання пільги на оплату житлово-комунальних послуг необхідно бути зареєстрованими в Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільги.

Така пільга надається незалежно від виду житла та форми власності на нього й оформлюється на підставі:

🔹 заяви про надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива і скрапленого газу;

🔹 декларації про доходи сім’ї пільговика;

🔹 довідки про наявність у житловому приміщенні пічного опалення та/або кухонного вогнища на твердому паливі (у разі оформлення пільги на придбання твердого палива і скрапленого газу).

🏠 Якщо сім’я проживає не за адресою реєстрації, треба додати офіційний документ, що підтверджує фактичне місце проживання пільговика, або довідку про статус ВПО, або акт обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства/фактичного місця проживання.

💻 Заяву на призначення пільги можна подати онлайн — через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України https://portal.pfu.gov.ua.

📎 Інструкцію дивіться за посиланням — https://t1p.de/tg4na.

🌐 Стежте за актуальною інформацією з питань надання житлових субсидій та пільг на вебресурсах Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області:

сайті — https://www.pfu.gov.ua/dn,

фейсбук-сторінці — https://www.facebook.com/dn.pfy,

телеграм-каналі — https://t.me/PensFond_dn,

ютуб-каналі — https://www.youtube.com/@gu_pfu_dn,

інстаграм — https://www.instagram.com/gu.pfu.dn,

TikTok — https://www.tiktok.com/@gu_pfu_dn


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь