НОВОДОНЕЦЬКА СЕЛИЩНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Донецька область, Краматорський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До уваги операторів ринку що вирощують та реалізують живу рибу.

Дата: 06.04.2024 11:12
Кількість переглядів: 19

Фото без опису

Відповідно ст. 25 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997№771/97-ВР «Державній реєстрації підлягають потужності з виробництва та/або обігу харчових продуктів, на які не вимагається отримання експлуатаційного дозволу», тобто всі потужності які вирощують рибу та інші водні живі ресурси, з метою подальшого їх обігу, повинні бути зареєстровані як первинне виробництво в порядку, передбаченому наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 10.02.2016 № 39 «Про затвердження Порядку проведення державної реєстрації потужностей, ведення державного реєстру потужностей операторів ринку та надання інформації з нього заінтересованим суб'єктам», зареєстрованому в Міністерстві юстиції України 12.03. 2016 за № 382/28512.

Згідно ст. 2 Закону України «Про рибу, інші водні живі ресурси та харчову продукцію з них» від 06.02.2003№486-IV: якість та безпека живої риби, інших водних живих ресурсів, вирощених у ставках, інших водних об'єктах (їх ділянках), підтверджуються ветеринарним свідоцтвом, яке видається фахівцями ветеринарної медицини, один раз на рік на всю партію вирощеної живої риби або інших водних живих ресурсів(кількість вирощених в окремому ставку, іншому водному об'єкті (його ділянці), незалежно від об'єму води в них та їх площі).

Вам необхідно:

1. Один раз на рік, проводити ветеринарно-санітарну оцінку стану водних об’єктів (кожного плеса), на підставі якого, та результатів лабораторного дослідження риби та води (яке проводиться один раз на рік) видається ветеринарне свідоцтво форми № 1 – на всю партію вирощеної живої риби.

2. На кожну партію лову, за результатами клінічного огляду, ветеринарного свідоцтва форми № 1 виданого на всю партію вирощеної живої риби, епізоотичного благополуччя та відповідності транспортних засобів для перевезення, видається ветеринарна довідка (в межах адміністративного району) або ветеринарне свідоцтво форма № 1 для транспортуванням риби за місцем призначення, в тому числі на агропродовольчі ринки.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь