НОВОДОНЕЦЬКА СЕЛИЩНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Донецька область, Краматорський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ЯК ВІДНОВИТИ ВТРАЧЕНИЙ ДОКУМЕНТ ПРО ПРОФЕСІЙНУ ОСВІТУ, ЯКИЙ ВИДАНО В ЗАКЛАДАХ ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ.

Дата: 18.05.2024 14:47
Кількість переглядів: 90

Фото без опису

Особи, які втратили документ про професійну освіту або додаток до нього, можуть відновити документи. Для цього є три варіанти відновлення документа:

1. Якщо заклад, в якому отримано документ, здійснює освітню діяльність на момент звернення - звернутися до закладу, який їх видав, із відповідною заявою. Отримати контактну інформацію можна в Реєстрі закладів професійної (професійно-технічної) освіти.

2. Якщо заклад, в якому отримано документ, припинив свою діяльність – звернутися до правонаступника із відповідною заявою. Інформацію про правонаступника можна дізнатися в департаменті освіти і науки Донецької облдержадміністрації (osv.d@dn.gov.ua).

3. Якщо правонаступник відсутній та/або заклад знаходиться на тимчасово окупованій території:

1) документ про освіту отримано після 2000 року – необхідно звернутися за інформацією щодо навчання до державного підприємства «Інфоресурс», за адресою: 03057, м. Київ, вул. О. Довженка, 3, або на електронну пошту: info@inforesurs.gov.ua із заповненою заявою відповідно до бланків.

Після отримання інформації про навчання від ДП «Інфоресурс», звернутись з цією відповіддю та письмовою заявою до департаменту освіти і науки Донецької облдержадміністрації (osv.d@dn.gov.ua). Департамент визначить заклад, який замовить та видасть дублікат документа.

2) документ про освіту отримано до 2000 року – встановлення юридичного факту здобуття відповідного рівня освіти здійснюється у судовому порядку.

У заяві про виготовлення дубліката документа про професійну освіту потрібно зазначити:

• прізвище, ім’я та по батькові особи, на ім’я якої видано документ;

• паспорт (серія, номер, ким і коли видано документ);

• реєстраційний номер облікової картки платника податків (за наявності);

• місце проживання;

• контактний телефон;

• назву закладу освіти та рік його закінчення;

• назву документа, який втрачено/пошкоджено;

• причини втрати або пошкодження (втрати або викрадення документа; пошкодження документа, що призвело до порушення цілісності інформації; виявлено помилки в документі; тощо)

• найменування професії (групи професій)/освітньої програми, вид професійної підготовки;

• інші відомості, які особа, вважає суттєвими для отримання дубліката.

Додаткова інформація

Дублікат документа замовляється через Єдину державну електронну базу з питань освіти (ЄДЕБО). У дублікаті відображено назву закладу на момент його закінчення випускником, печатку, посаду, підпис, прізвище та ініціали керівника закладу освіти, який його видав. У верхньому правому куті також проставляється відмітка «Дублікат».

За наявністю інформації щодо типу, серії та номера документу про освіту, кожна особа може самостійно перевірити свій документ про освіту в ЄДЕБО. Для цього можна перейти до Реєстру документів про освіту і ввести свої дані.

Якщо інформація про документ відстуня в ЄДЕБО, то заклад професійної освіти може замовити дублікат, використовуючи інші відомості, наприклад, виписку з архіву, відповідне рішення суду щодо визнання факту навчання тощо.

З докладною інформацією про процедуру виготовлення дублікатів можна ознайомитися в наказі Міністерства освіти і науки України № 387.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь