НОВОДОНЕЦЬКА СЕЛИЩНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Донецька область, Краматорський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ЯК ВІДНОВИТИ ВТРАЧЕНИЙ ДОКУМЕНТ ПРО ПРОФЕСІЙНУ ОСВІТУ, ЯКИЙ ВИДАНО В ЗАКЛАДАХ ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ.

Дата: 18.05.2024 14:47
Кількість переглядів: 55

Фото без опису

Особи, які втратили документ про професійну освіту або додаток до нього, можуть відновити документи. Для цього є три варіанти відновлення документа:

1. Якщо заклад, в якому отримано документ, здійснює освітню діяльність на момент звернення - звернутися до закладу, який їх видав, із відповідною заявою. Отримати контактну інформацію можна в Реєстрі закладів професійної (професійно-технічної) освіти.

2. Якщо заклад, в якому отримано документ, припинив свою діяльність – звернутися до правонаступника із відповідною заявою. Інформацію про правонаступника можна дізнатися в департаменті освіти і науки Донецької облдержадміністрації (osv.d@dn.gov.ua).

3. Якщо правонаступник відсутній та/або заклад знаходиться на тимчасово окупованій території:

1) документ про освіту отримано після 2000 року – необхідно звернутися за інформацією щодо навчання до державного підприємства «Інфоресурс», за адресою: 03057, м. Київ, вул. О. Довженка, 3, або на електронну пошту: info@inforesurs.gov.ua із заповненою заявою відповідно до бланків.

Після отримання інформації про навчання від ДП «Інфоресурс», звернутись з цією відповіддю та письмовою заявою до департаменту освіти і науки Донецької облдержадміністрації (osv.d@dn.gov.ua). Департамент визначить заклад, який замовить та видасть дублікат документа.

2) документ про освіту отримано до 2000 року – встановлення юридичного факту здобуття відповідного рівня освіти здійснюється у судовому порядку.

У заяві про виготовлення дубліката документа про професійну освіту потрібно зазначити:

• прізвище, ім’я та по батькові особи, на ім’я якої видано документ;

• паспорт (серія, номер, ким і коли видано документ);

• реєстраційний номер облікової картки платника податків (за наявності);

• місце проживання;

• контактний телефон;

• назву закладу освіти та рік його закінчення;

• назву документа, який втрачено/пошкоджено;

• причини втрати або пошкодження (втрати або викрадення документа; пошкодження документа, що призвело до порушення цілісності інформації; виявлено помилки в документі; тощо)

• найменування професії (групи професій)/освітньої програми, вид професійної підготовки;

• інші відомості, які особа, вважає суттєвими для отримання дубліката.

Додаткова інформація

Дублікат документа замовляється через Єдину державну електронну базу з питань освіти (ЄДЕБО). У дублікаті відображено назву закладу на момент його закінчення випускником, печатку, посаду, підпис, прізвище та ініціали керівника закладу освіти, який його видав. У верхньому правому куті також проставляється відмітка «Дублікат».

За наявністю інформації щодо типу, серії та номера документу про освіту, кожна особа може самостійно перевірити свій документ про освіту в ЄДЕБО. Для цього можна перейти до Реєстру документів про освіту і ввести свої дані.

Якщо інформація про документ відстуня в ЄДЕБО, то заклад професійної освіти може замовити дублікат, використовуючи інші відомості, наприклад, виписку з архіву, відповідне рішення суду щодо визнання факту навчання тощо.

З докладною інформацією про процедуру виготовлення дублікатів можна ознайомитися в наказі Міністерства освіти і науки України № 387.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь