НОВОДОНЕЦЬКА СЕЛИЩНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Донецька область, Краматорський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ДО УВАГИ ЗЕМЛЕВЛАСНИКІВ ТА ЗЕМЛЕКОРИСТУВАЧІВ!

Дата: 10.07.2024 15:23
Кількість переглядів: 39


Фото без описуФото без описуНагадуємо про адміністративну та кримінальну відповідальність за спалювання сухої рослинності!

 

За самовільне спалювання сухої рослинності або її залишків передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність, а саме:

згідно зі статтею 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення за випалювання стерні, луків, пасовищ встановлено штраф для громадян в розмірі до 6 тис. 120 грн, а для посадових осіб в розмірі
до 21 тис. 420 грн;

статтею 245 Кримінального кодексу України передбачено, що знищення або пошкодження стерні, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення вогнем чи іншим загальнонебезпечним способом караються: штрафом до 153 тис. грн, або обмеженням волі на строк до 5 років, або позбавленням волі на той самий строк.

Крім того, з початком воєнного стану відбулися зміни до Кримінального кодексу України, якими передбачено посилення відповідальності за злочини проти основ національної безпеки в умовах воєнного стану.

У статті 113 «Диверсія» до переліку злочинів додано також навмисні підпали, зокрема й сухої рослинності. Для порушників передбачено покарання у вигляді ув’язнення строком 15 років з конфіскацією майна або довічного ув’язнення.

Особливу увагу слід звернути на дотримання Правил пожежної безпеки в агропромисловому комплексі України, затверджених спільним наказом Міністерства аграрної політики України та Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи від 04 грудня 2006 року № 730/770, зареєстрованих в Міністерстві юстиції України 05 квітня 2007 року
за № 313/13580.

Слід пам’ятати, що забезпечення пожежної безпеки суб’єкта господарювання покладається на власників та керівників таких суб’єктів господарювання (стаття 55 Кодексу цивільного захисту України).

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь