НОВОДОНЕЦЬКА СЕЛИЩНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Донецька область, Краматорський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Мешканцям Донеччини та переміщеним особам допомагають у протидії домашньому насильству.

Дата: 05.10.2024 10:26
Кількість переглядів: 21

Фото без опису

4 жовтня під головуванням заступника голови облдержадміністрації Олександра Шевченка відбулося засідання регіональної координаційної ради з питань сімейної політики, гендерної рівності, запобігання та протидії домашньому насильству і протидії торгівлі людьми.

Члени ради та запрошені обговорили питання протидії домашньому насильству та/або насильству за ознакою статі, торгівлі людьми; роботу спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі; залучення громадських організацій до підтримки такої категорії осіб.

Олександр Шевченко наголосив на необхідності продовжувати евакуацію людей до безпечніших регіонів. А також сприяти в отриманні підтримки у приймаючих громадах особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі; сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом.

Війна має незворотній вплив на українські сім’ї, що знаходить відображення у зростанні рівня домашнього насильства. На сьогодні зареєстровано 2098 підтверджених звернень від осіб, що постраждали від домашнього насильства та звернулися до офіційних структур, з приводу вчинення домашнього насильства.

Загальна інформація щодо контактів служб підтримки та допомоги постраждалих від домашнього насильства та насильства за ознакою статі:

Урядова гаряча лінія: 15-47 – для громадян України, +38044284-19-15 – для громадян, які знаходяться за кордоном.

Національна гаряча лінія з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації – 0-800-500-335 (з мобільного або стаціонарного телефону) або 116-123 (з мобільного).

0-800-500-202/102 – Гаряча лінія Національної поліції України.

Контакти спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі у всіх регіонах України:

https://nssu.gov.ua/doma.../specializovani-sluzhbi-pidtrimki

Крім цього, під час засідання координаційної ради представники ГО «МАРТІН-клуб», БФ «Слов’янське серце» та ГО «Десяте квітня» представили інформацію щодо можливості підтримки постраждалих від насильства та їх супроводу в інших регіонах. Детальна інформація щодо громадських та благодійних організацій, які надають допомогу постраждалим від насильства за посиланням:

https://docs.google.com/.../16Lv_tJZ8m8.../edit...

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь